ΝΔ !!!,


27/1/2018
Ποινή φυλάκισης εννέα μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 3.500 ευρώ επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον πρώην υπουργό της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη, για υπόθεση δωροδοκίας από τον επιχειρηματία, Αναστάσιο Πάλλη, ο οποίος καταδικάστηκε στην ίδια ποινή. Ο κ. Μιχελάκης άσκησε έφεση επί της ποινής που του επιβλήθηκε. Οι κατηγορίες σε βάρος των δύο, για τα αδικήματα της παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας αντίστοιχα, αφορούν συμφωνία που φέρονται να έκαναν το 2013, ώστε ο πρώην βουλευτής να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή που θα ευνοούσε τα συμφέροντα του επιχειρηματία, έναντι ποσού 7.000 ευρώ. Απολογούμενος, ο κ. Μιχελάκης αρνήθηκε την κατηγορία αμφισβητώντας τα στοιχεία που τον έφεραν στο εδώλιο, λέγοντας: «Γράφει κάποιος κάπου ένα ποσό και το όνομά μου και μετά λέμε ότι έκανα ερώτηση για να πάρω λεφτά». Ο κατηγορούμενος υποστήριξε, ουσιαστικά, ότι ο ίδιος συνέχισε επί μίας ήδη κατατεθημένης ερώτησης συναδέλφου του στην Βουλή, την οποία ο συγκατηγορούμενός του θεωρούσε «στημένη» από αντίδικο του επιχειρηματία. Τόνισε, δε, ότι αντικείμενο της υπόθεσης αποτελεί μία ερώτηση που ο κ. Πάλλης θεωρούσε ότι δεν λειτουργούσε υπέρ του. Ο κ. Μιχελάκης δέχθηκε σωρεία ερωτήσεων από έδρας, προκειμένου να εξηγήσει πώς βρέθηκε έγγραφο στην οικία του κ. Πάλλη, στο οποίο περιέχονταν η ερώτηση στην Βουλή και δίπλα στο όνομα Μιχελάκης ήταν σημειωμένος ο αριθμός 7.000. Ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι δεν μπορεί να ξέρει και πρόσθεσε: «Ερχόταν πολύς κόσμος στο πολιτικό γραφείο να παίρνει τις ερωτήσεις μας. Τα φωτοτυπικά ήταν έγχρωμα. Μπορεί να δόθηκε κατά λάθος το πρωτότυπο αντί του αντιγράφου… Μπορώ κι εγώ να γράψω σε χαρτί ό,τι θέλω. Ειδικά αν δε μου αρέσει μία ερώτηση». Στο δικαστήριο κατέθεσε υπάλληλος του κ. Πάλλη, ο οποίος υποστήριξε πως ήταν παρών στο ραντεβού μεταξύ του κ. Μιχελάκη και του εργοδότη του, τον Φεβρουάριο του 2013: «Κάποια στιγμή ο Πάλλης μου ζήτησε κάποιο φάκελο με χρήματα, το ποσό ήταν 7.000 χιλιάδες. Μου είπε “τοποθέτησε σε έναν φάκελο 7.000 και φέρτον”. Τα χρήματα υπήρχαν στον χώρο του πάρκινγκ, εκεί τα φύλασσε. Τα παρέδωσα στα χέρια του Πάλλη. Ο κ. Μιχελάκης ήταν στον ίδιο χώρο αλλά πιο δίπλα». Και στους δύο κατηγορουμένους αναγνωρίσθηκε από το δικαστήριο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

ΠΑΣΟΚ !!!,


2/6/2017
Ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα,
άσκησαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς,
σε βάρος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου
και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου.
23/10/2018
Στον Κορυδαλλό ο Γιάννος και η σύζυγός του !
Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγείται
ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου
που πέρασε τη νύχτα στη ΓΑΔΑ
μετά την απόφαση ανακριτού
και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του.
Η σύζυγος του κ. Παπαντωνίου Σταυρούλα Κουράκου
θα μεταφερθεί επίσης στις φυλακές Κορυδαλλού,
σε άλλη πτέρυγα.
Ο εισαγγελέας προφυλακίσεως και η ανακρίτρια διαφθοράς
που έλαβαν απολογίες και από τους δύο,
συμφώνησαν ότι έπρεπε να κριθούν προσωρινά κρατούμενοι.
Και οι δύο δεν πείστηκαν από τις εξηγήσεις τους
ότι δεν ευθύνονται για είσπραξη μαύρου χρήματος.
Κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την ολοκλήρωση
της μαραθώνιος απολογητικής διαδικασίας
για την υπόθεση της νομιμοποίησης
παράνομων αμοιβών ύψους 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων
που φέρεται να έλαβε ο πρώην υπουργός.
22/05/2017
Δεσμεύονται ακίνητα και λογαριασμοί του πρώην υπουργού Γ. Παπαντωνίου

Με την απόφαση του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών διατάσσει τη δέσμευση του σπιτιού του πρώην υπουργού στην Κηφισιά, του γραφείου του στο κέντρο της Αθήνας και κάθε εγχώριου τραπεζικού λογαριασμού του στο πλαίσιο ερευνών της Δικαιοσύνης. Η απόφαση, που αφορά αποκλειστικά τον πρώην υπουργό και όχι μέλη της οικογένειας του, εκδόθηκε έπειτα από αίτημα της εισαγγελίας Διαφθοράς, η οποία ζήτησε τη δέσμευση λίγες ημέρες μετά από την αιφνιδιαστική έφοδο που έκαναν οι Εισαγγελείς Διαφθοράς και τις κατασχέσεις ηλεκτρονικού και έντυπου αρχείου από το σπίτι και το γραφείο του κ. Παπαντωνίου. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των ερευνών για τον πρώην υπουργό, έχει ήδη υποβληθεί αίτημα δικαστικής συνδρομής στα τέλη Μαρτίου προς τις ελβετικές αρχές, οι οποίες έχουν ενημερώσει για την ύπαρξη δυο τραπεζικών λογαριασμών και ενός ασφαλιστήριου συμβολαίου που φέρονται να συνδέονται με τον Γιάννο Παπαντωνίου. Μετά τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν από τις ελβετικές αρχές ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της δωροδοκίας-δωροληψίας, μετά από γραπτό αίτημα που απέστειλαν στην εισαγγελία Διαφθοράς η κ. Ζαμανίκα και ο κ. Ευαγγέλου για την απαγγελία των δύο κατηγοριών.


Υπουργός Οικονομικών !!!!!!

Χαρδούβελης: Φοβήθηκα και έβγαλα τα λεφτά μου στο εξωτερικό.

9/3/2015
Η ανακοίνωση Σακελλαρίδη:

Ο κ. Χαρδούβελης προσπάθησε να δώσει απαντήσεις σε σημερινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και στην κ. Τσαπανίδου σχετικά με τα ποσά που έβγαλε στο εξωτερικό, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να δημιουργήσει περισσότερα ερωτήματα. Πιο συγκεκριμένα:
1. Ενώ ο κ. Χαρδούβελης υποστηρίζει ότι τα ποσά αυτά που μετέφερε στο εξωτερικό ήταν δηλωμένα, αυτό που προκύπτει από το έγγραφο είναι τα ποσά αυτά το 2012 που μεταφέρθηκαν ήταν αδήλωτα στον Πόθεν Έσχες, παρόλο που ήταν σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου! Αν ο κ. Χαρδούβελης τα δήλωσε το 2014, αυτό σημαίνει ότι δηλώθηκαν με δύο χρόνια καθυστέρηση!
2. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα έστειλε τμηματικά σε 56 δόσεις στο διάστημα 5/5/2012 με 17/6/2012 επειδή ένιωθε ανασφάλεια αν το ποσό αυτό θα έφτανε στον τελικό τραπεζικό λογαριασμό! Δηλαδή, ένα ανώτατο τραπεζικό στέλεχος για χρόνια δεν εμπιστευόταν τις υπηρεσίες i-banking μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου!
3. Έπειτα ο κ. Χαρδούβελης, ανέφερε πως έστειλε ποσά σε 56 δόσεις κάτω των 10.000 ευρώ επειδή υπάρχει κάποιο ανώτατο όριο στις μεταφορές ποσών μέσω i-banking και όχι για να αποφύγει τον έλεγχο από την Τράπεζα της Ελλάδος που ελέγχει μεταφορές κεφαλαίων στο εξωτερικό άνω των 10.000 ευρώ. Να ενημερώσουμε τον κ. Χαρδουβελη ότι με έναν απλό έλεγχο στο διαδίκτυο προκύπτει ότι η συγκεκριμένη τράπεζα θέτει ως ανώτατο όριο στις υπηρεσίες i-banking εντός Ε.Ε. το ποσό των 50.000 ευρώ…
4. Τέλος ο κ. Χαρδούβελης υποστηρίζει ότι έστειλε τα χρήματα αυτά στην Βρετανία. Σωστό από μία άποψη, όμως για την ακρίβεια τα έστειλε σε κατάστημα της συγκεκριμένης τράπεζας στη νήσο Jersey, που ανήκει μεν στη βρετανική επικράτεια, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί τον 7ο πιο σημαντικό φορολογικό παράδεισο στον κόσμο, και αγαπημένο προορισμό κεφαλαίων Ελλήνων που θέλουν να αποφύγουν να πληρώσουν φόρους. Μάλιστα το Νοέμβριο του 2012, ο τότε Υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, με επιστολή του προς τον Βρετανό ομόλογό του, είχε ζητήσει τη λίστα με τους 97 Έλληνες που είχαν καταθέσεις στη νήσο Jersey, ενώ η υπόθεση αυτή είχε απασχολήσει και τους τότε οικονομικούς εισαγγελείς. Πλέον αναζητούμε και τους υπόλοιπους 96 Έλληνες.
Η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί να ρίξει λάσπη στον κ. Χαρδούβελη, ούτε και να ενθαρρύνει λογικές ανθρωποφαγίας. Απαντήσεις αναζητούμε στα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν. Και κυρίως δύο πολιτικές απαντήσεις:
Πώς είναι δυνατόν ο Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά που επέβαλλε βαρύτατη φορολόγηση και υποτίθεται ότι πολεμούσε τη φοροδιαφυγή να εμπλέκεται σε μία τέτοια υπόθεση;
Πώς είναι δυνατόν κάποιος που εμπλέκεται σε μία τέτοια υπόθεση να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές υπέρ του ελληνικού λαού;


Στέλεχος μαϊμού !!

Βόμβα μεγατόνων με μεγαλοστέλεχος της ΕΑΒ .
Το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης
σε έρευνα που έκανε έβγαλε “λαβράκι” .
Σύμφωνα με το πόρισμα που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής
επιρρίπτονται ευθύνες στην διοίκηση της ΕΑΒ
η οποία προσέλαβε στην θέση του γενικού διευθυντή
Επικεφαλής Επιχειρησιακών Λειτουργιών
τον Αθανάσιο Χρονόπουλο ο οποίος
κατέθεσε πλαστούς τίτλους σπουδών από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια!
Η πρόσληψή του κόστισε από το 2004 έως σήμερα 466.752,44 ευρώ ,
λόγω των πτυχίων που είχε παρουσιάσει.
Το Σώμα Ελεγκτών έφθασε μέχρι το Κολούμπια
το οποίο απάντησε ότι τα “πτυχία” που είχαν κατατεθεί στην ΕΑΒ ήταν πλαστά.
Τώρα σύμφωνα με όσα προβλέπονται πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα που παράτυπα εισέπραξε .
Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του το Έθνος
ευθύνες φυσικά θα προκύψουν και για μέλη του ΔΣ της ΕΑΒ
τα οποία διόρισαν τον Αθ. Χρονόπουλο.
Άραγε τον εκβίαζαν κάποιοι?


Υπουργός !!


Ο πρώην υπουργός αντιμετωπίζει δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος
για ψευδή δήλωση και πλαστογραφία καθώς
από τη μια είχε δηλώσει στην εφορία ότι δεν θα κινούσε το όχημα
και από την άλλη γιατί το αυτοκίνητο έφερε πλαστές πινακίδες.
Στον Μιχάλη Λιάπη έχει επιβληθεί,
ακόμα, διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ για το γεγονός
ότι το όχημα ήταν ανασφάλιστο
ενώ κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο
για τα φιμέ τζάμια που είχε εγκαταστήσει
χωρίς άδεια προκειμένου να κινείται
ινγκόγνιτο αλλά και για τον κοτσαδόρο που είχε τοποθετήσει
στο θηριώδες τζιπ με το οποίο κυκλοφορούσε
στους δρόμους της Αττικής και όχι μόνο.
Κυκλοφορούσε δύο χρόνια με πλαστές πινακίδες
Ούτε τυχαία, ούτε κατά λάθος ήταν η παράβαση του νόμου από τον πρώην υπουργό,
Μιχάλη Λιάπη, καθώς από τα μέχρι στιγμής στοιχεία
προκύπτει ότι κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες για δύο ολόκληρα χρόνια.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Λιάπης,
ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη στη Λούτσα από αστυνομικούς
της ομάδας ΔΙΑΣ και εκτός από τις πλαστές πινακίδες, οδηγούσε αυτοκίνητο χωρίς ασφάλεια
και χωρίς δίπλωμα οδήγησης,
είχε καταθέσει στην Εφορία τις πινακίδες
του τον Νοέμβριο του 2011, γεγονός που σημαίνει
ότι δεν είχε πληρώσει τέλη κυκλοφορίας τα τελευταία δύο χρόνια!
Η αστυνομία ερευνά τώρα την υπόθεση
και από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει
ότι οι δικαιολογίες του πρώην υπουργού, ότι είχε βάλει τις πλαστές πινακίδες
για να «κάνει βόλτες και να μην πέσει η μπαταρία», δεν ευσταθούν.
Μάλιστα, ερωτηθείς για το πού βρήκε τις πλαστές πινακίδες,
ο κ. Λιάπης δεν έδωσε χθες κάποια εξήγηση,
αναφέροντας απλά ότι τον περασμένο Αύγουστο
κατέθεσε τις πινακίδες του αυτοκινήτου για οικονομικούς λόγους, «για το τεκμήριο».

Διευθυντης !!

23/12/2013

Τι λέει ο Κάντας για τις μίζες.
Αργά το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η τετραήμερη απολογία του πρώην αναπληρωτή
διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε διάρκεια απολογία
που έχει γίνει στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
"Με πλήρη συνείδηση των συνεπειών των πράξεών μου,
αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν.
Είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω το νόμο",
δήλωσε ο Αντώνης Κάντας.
Ο Αντώνης Κάντας αποκάλυψε στους εισαγγελείς τις μίζες
σε δέκα συμβάσεις και "έδειξε" οκτώ πρόσωπα,
ανάμεσα στα οποία πολιτικούς αλλά και μέλη επιτροπών.
"Αν πήρα εγώ θα πήραν και άλλοι"
υποστήριξε ο πρώην αναπληρωτής
Διευθυντής Εξοπλισμών κατηγορούμενος
για παράνομες αμοιβές που έλαβε για προμήθειες
του υπουργείου Άμυνας,
ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή.


Πρόεδρος Νοσοκομείου !! 24/12/2013

Συνελήφθη λίγο μετά τις δύο σήμερα το μεσημέρι
ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».
H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:
«Συνελήφθη πριν από λίγο από το τμήμα Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής,
ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού με
προσημειωμένο ποσό 25.000 ευρώ το οποίο απαιτούσε
εκβιαστικά για τη συνέχιση σύμβασης που είχε συνάψει
το νοσοκομείο με ιδιωτική εταιρεία.
Αναλυτική παρουσίαση της υπόθεσης θα πραγματοποιηθεί
σήμερα στις 17.00 από τον διευθυντή της
Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, Ταξίαρχο Δ. Γεωργατζή».
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Χάρης Τομπούλογλου
πιάστηκε έχοντας στην κατοχή του προσημειωμένα χαρτονομίσματα
ύψους 25.000 ευρώ που σύμφωνα με την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. απαιτούσε από
ιδιωτική εταιρία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας προκειμένου
να συνεχίσει σύμβασή της με το νοσοκομείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπεύθυνοι της ιδιωτικής εταιρείας
φέρονται να παρέδωσαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα
στον κ. Τομπούλογλου και έτσι έπειτα από λίγα μόλις λεπτά οι αστυνομικοί,
μετά από μία πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση, του πέρασαν τις χειροπέδες.
Μάλιστα, η υπόθεση είχε φτάσει μέχρι και το Μέγαρο Μαξίμου,
από όπου είχε δοθεί εντολή για άμεση διελεύκανσή της.
Ο διοικητής του νοσοκομείου αναμένεται εντός της ημέρας
να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες
για την υπόθεση αναμένεται να δώσει το απόγευμα η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Ο Χάρης Τομπούλογλου είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας
και χρόνια πολιτευτής του κόμματος.
Στις δημοτικές εκλογές του 1986, 1990 και του 1998,
εξελέγη πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας,
μεταξύ όλων των συνδυασμών ενώ στις δημοτικές εκλογές του 1994
ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στη Νέα Χαλκηδόνα,
συγκεντρώνοντας ποσοστό 45% την πρώτη και 48,5% τη δεύτερη Κυριακή.
Στις βουλευτικές εκλογές του 1996 και του 2004,
ως υποψήφιος βουλευτής της Β΄ Αθηνών, συγκέντρωσε
σημαντικό αριθμό ψήφων (26.000 και 27.000)
ενώ στους Δήμους Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας αναδείχτηκε πρώτος.


Συνδικαλιστής ΔΕΗ !!
29/12/2013

Η Αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος
έπειτα από έρευνες εντόπισε 750.547 ευρώ
σε δύο λογαριασμούς της offshore εταιρείας
ΑRCELOR LTD, με μετόχους τον Ρίζο Ρίζο
και τις δύο κόρες του Χριστιάνα και Ιωάννα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του πορίσματος της Αρχής,
πρόκειται για μαύρο χρήμα στην Κύπρο,
ενώ προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι
το συγκεκριμένο ποσό αποτελεί τμήμα
του ποσού του 1.160.470,40 ευρώ.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι
ήδη με ενέργειες του προέδρου της Αρχής,
αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Νικολούδη,
δεσμεύτηκαν τέσσερα πολυτελή ακίνητα της οικογένειας Ρίζου,
προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα χρήματα
θα επιστρέψουν στα δημόσια ταμεία.


Πρόεδρος ΤΤ. !!
9/1/2014

Τον Οκτώβριο του 2007 εκλέχθηκε πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Εντάλματα σύλληψης εξέδωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr,
οι εισαγγελείς διαφθοράς μαζί με τον ανακριτή Νικόλαο Ανδρεάδη,
σε βάρος τουλάχιστον 10 προσώπων, πρώην μελών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου,
αλλά και επιχειρηματιών για τα αδικήματα της απιστίας,
της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που αφορούν
στη χορήγηση δανείων από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Eντοπίστηκε τρύπα περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ στο ίδρυμα,
αλλά και δάνεια που είχαν δοθεί με μεγάλες επισφάλειες και χαριστικούς όρους.
Μεταξύ των προσώπων που αναζητούνται είναι
οι Άγγελος Φιλιππίδης, Κλέων Παπαδόπουλος
(πρώην διοικητές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου), Μάριο Βαρότση, πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ΤΤ
(συνελήφθη και κρατείται στην Ασφάλεια).
Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι ο αριθμός των κατηγορουμένων
(μελών της διοίκησης της τράπεζας, μελών της επιτροπής δανειοδότησης) στο σκάνδαλο
αναμένεται να φτάσει τους 20.


Διευθυντής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά !!
13/1/2014

ΠΑΚΤΩΛΟΣ ΕΚΑΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ.
Τα ονόματά του πρώην διευθυντή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά
Σωτήρη Εμμανουήλ και του στενού φίλου του Άκη Τσοχατζόπουλου
Γιάννη Μπέλτσιου φιγουράρουν σε καταθέσεις τόσο στη γερμανική
όσο και στην ελληνική δικαιοσύνη που
τους εμφανίζουν να εισπράττουν πακτωλό εκατομμυρίων
προκειμένου να ευνοηθεί η γερμανική εταιρεία
η οποία κέρδισε τελικά τη σύμβαση με τα υποβρύχια.
Μάλιστα, ο Γιάννης Μπέλτσιος φίλος και συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου
έχει κατονομαστεί ουσιαστικά ως ταμίας του πρώην υπουργού.
Οι συλλήψεις αυτές, πυροδοτούν σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

19/11/2014


Πρόεδρος κόμματος "ΛΑΟΣ"
Την παραπομπή του αρχηγού του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη στον εισαγγελέα Εφετών για δύο
κακουργήματα αποφάσισε ομόφωνα η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής κατά τη συνεδρίασή της.

Οι κατηγορίες αφορούν τη δήλωση ανακριβούς πόθεν έσχες,
καθώς και την παράνομη συμμετοχή σε offshore εταιρείες.
Παράλληλα, θα γίνει πρόταση στο Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να
δεσμευτούν τα παρανόμως κτηθέντα χρηματικά ποσά.
Εν τω μεταξύ, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σύμφωνα με πληροφορίες,
αποκάλυψε ότι υπάρχει και τρίτη off shore στο όνομα του κ. Καρατζαφέρη με την ονομασία «Deck Rock».
Πλήρη «χαρτογράφηση» των χρημάτων που διαθέτει σε υπεράκτια εταιρεία (Catalina)
o πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, και υπολογίζονται
σε περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ, έχουν στα χέρια τους οι αρμόδιες αρχές,
με αποκαλυπτικά στοιχεία για κινήσεις που έκανε προκειμένου
να αποκρύψει τα ίχνη του χρήματος και να εξαφανίσει τα σε βάρος του στοιχεία.
Οπως προκύπτει από τα έγγραφα της δικογραφίας, που έχει σχηματιστεί
για τις παράνομες πληρωμές που αφορούν την προμήθεια
των ελικοπτέρων έρευνας και διάσωσης Super Puma,
τα οποία έφερε στο φως η έρευνα της Αρχής για το ξέπλυμα
με επικεφαλής τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Παν. Νικολούδη και η Εισαγγελία Διαφθοράς,
μόλις άρχισαν οι έρευνες, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ
«από κάπου» πληροφορήθηκε τις ενέργειες των δικαστικών αρχών.
Και η αντίδρασή του ήταν να προσπαθήσει να εξαφανίσει τα ίχνη του χρήματος,
αλλάζοντας πιστωτικά ιδρύματα, φορολογικούς παραδείσους,
επωνυμίες στην υπεράκτια εταιρεία του,
εκπροσώπους της και κατευθύνοντας τελικά
τα χρήματα από την offshore σε trust.