Η τρόικα ζητάει να κλείσουν τα ΕΑΣ

Αιφνίδια ανατροπή προέκυψε στο θέμα της εκκαθάρισης εν λειτουργία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων. Η τρόικα απέστειλε e-mail στο υπουργείο Οικονομικών απαιτώντας να κλείσουν τρεις επιχειρήσεις των ΕΑΣ, χωρίς να αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τον Real Fm, την προηγούμενη εβδομάδα είχε αποσταλεί πρόταση από την ελληνική πλευρά, την οποία είχε μελετήσει το Υπουργείο Οικονομικών και είχε εγκρίνει ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά ωστόσο, σύμφωνα με τον Real Fm, ανέφερε ότι χθες έλαβαν ένα e-mail, στο οποίο αναγραφόταν ότι οι προτάσεις δεν είναι ρεαλιστικές και βιώσιμες αλλά θα πρέπει να εξεταστεί το κλείσιμο των επιχειρήσεων.

Ειδικά για τα ΕΑΣ, η κα Γεννηματά υποστηρίζει ότι κάνουν λάθος ότι χρειάζεται 144 εκ. ευρώ για να τεθεί σε λειτουργία. «Αυτό δεν προκύπτει από πουθενά. Εμείς λέμε ότι χρειάζονται 30 εκ. ευρώ για τη λειτουργία και άλλα 12 εκ. για ένα πακέτο εθελούσιας εξόδου για 350 άτομα από τα 818 συνολικά. Στη μελέτη παρουσιάζουμε ότι αυτά θα επιστραφούν», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά.
Πηγη:enikos.gr

Καμμένος: Ντροπή…

«Η συγκυβέρνηση, με εντολή της τρόικας, αφού παραδίδει τη δημόσια περιουσία και δημεύει την ιδιωτική περιουσία, αποφάσισε να καταργήσει τα πυρομαχικά της Εθνικής Άμυνας. Ντροπή», τονίζει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σχολιάζοντας την απαίτηση της τρόικας για το κλείσιμο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.


ΚΟΥΒΕΛΗΣ : ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Η συμφωνία με την Τρόικα δεν ήταν οι απολύσεις αλλά η κινητικότητα στο Δημόσιο τομέα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης σχολιάζοντας τη νέα, αιφνίδια απαίτηση της τρόικας για κλείσιμο των...
ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ. Εκτίμησε ότι επιδίωξη αυτών των απαιτήσεων είναι η ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων και η ιδεολογικο-πολιτικού χαρακτήρα επιβολή.

Σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, «Πρώτη Γραμμή», ο Φώτης Κουβέλης επέμεινε ότι ήταν ορθή απόφαση η στήριξη της κυβέρνησης τον Ιούλιο του 2012 και πρόσθεσε: «Στους 11 μήνες δώσαμε μάχες, άλλα αποκρούσαμε και άλλα διορθώσαμε».

Όσο για την επιλογή της ΔΗΜΑΡ να φύγει από την κυβέρνηση, ο Κουβέλης είπε πως ήταν αποτέλεσμα της συμπεριφοράς των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου. «Πράγματι, η ΕΡΤ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθαρίζοντας πωες δε ματάνιωσε που έφυγβε από την κυβέρνηση.

Υποστήριξε ακόμη ότι: «Πιστεύω ότι η ΔΗΜΑΡ κάθε μέρα και περισσότερο κατακτά την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Η ΔΗΜΑΡ καταγράφεται στην συνείδηση του πολίτη ως όλο και πιο υπεύθυνη δύναμη».

Ανέφερε πάντως ότι εάν ακολουθούσε ο κ. Βενιζέλος αυτό που έκανε η ΔΗΜΑΡ, θα άλλαζαν τα πράγματα και «θα υποχωρούσε ο κ. Σαμαράς».

«Ο κ. Σαμαράς δεν κυβερνούσε μόνος, είχε συγκυβέρνηση», είπε ο Κουβέλης σε άλλο σημείο τονίζοντας ότι πρέπει να καταλάβει ο Σαμαράς ότι όταν συγκυβερνά με συγκεκριμένες δυνάμεις, οφείλει να ακούει.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών, τόνισε ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από κάλπες αλλά από αλλαγή της ασκούμενης συντηρητικής και αδιέξοδης πολιτικής που αυτή τη στιγμή ακολουθείται, ωστόσο δεν απέκλεισε την πιθανότητα να υπάρξουν εκλογές εφόσον η πολιτική αυτή συνεχιστεί.