Οι μονόλιθοι που εμφανίστηκαν πρόσφατα στη Γιούτα (αριστερά), τη Ρουμανία (κέντρο) και την Καλιφόρνια (δεξιά).

Ακριβώς όταν νομίζαμε ότι το 2020 δεν μπορεί να γίνει πλέον πιο παράξενο, μερικές παρόμοιες περιπτώσεις "εξωγήιων" δραστηριοτήτων έχουν προκαλέσει συζήτηση σε όλο τον κόσμο.

Για τους αμύητους, τρεις μεταλλικοί μονόλιθοι - σύμφωνα με πληροφορίες έχουν παρόμοια εμφάνιση, μέγεθος και δομή - έχουν εμφανιστεί στη Γιούτα της Ρουμανίας και το τελευταίο έχει δει στην Καλιφόρνια.

Ο πρώτος μεταλλικός μονόλιθος τριών όψεων εμφανίστηκε στη βάση ενός φαραγγιού στο Red Rock Country της Γιούτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λαμπρός μεταλλικός μονόλιθος εντοπίστηκε αρχικά από μια ομάδα αξιωματικών που πετούσαν με ελικόπτερο κατά τη διάρκεια μιας ρουτίνας έρευνας για τα πρόβατα bighorn στη νοτιοανατολική Γιούτα. Ανακάλυψαν ότι η δομή έχει ύψος σχεδόν 10 και 12 πόδια.

Το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Γιούτα στις 23 Νοεμβρίου δημοσίευσε επίσημη δήλωση και ανακοίνωσε την ανακάλυψη του μονόλιθου.

Ωστόσο, ο μονόλιθος σύντομα εξαφανίστηκε στις 27 Νοεμβρίου. Το γραφείο του Ομοσπονδιακού Γραφείου Διαχείρισης Γης της Γιούτα ανακοίνωσε ότι είχε αφαιρεθεί «από ένα άγνωστο κόμμα». Σύμφωνα με τον φωτογράφο Ross Bernards, τέσσερις άντρες αποσυναρμολόγησαν τη δομή και την πήραν σε ένα καρότσι.

Σε έναν λεπτομερή λογαριασμό, ο Bernards παρείχε επίσης αποδεικτικά στοιχεία δημοσιεύοντας φωτογραφίες στο Instagram και έγραψε: "4 παιδιά γύρισαν στη γωνία και 2 από αυτούς περπατούσαν μπροστά. Έδωσαν μερικές πιέσεις στον μονόλιθο και ένας από αυτούς είπε" Καλύτερα να έχετε εικόνες." Στη συνέχεια του έδωσε μια μεγάλη ώθηση, και πέρασε, κλίνει προς τη μία πλευρά. Φώναξε πίσω στους άλλους φίλους του ότι δεν χρειάζονταν τα εργαλεία. "

Πρόσθεσε: "Ο άλλος άντρας μαζί του στο μονόλιθο είπε τότε" γι 'αυτό δεν αφήνετε σκουπίδια στην έρημο. " Στη συνέχεια, και οι τέσσερις ήρθαν και το έσπρωξαν σχεδόν στο έδαφος από τη μία πλευρά, προτού αποφασίσουν να το σπρώξουν προς τα πίσω όταν έβγαινε και προσγειώθηκε στο έδαφος με ένα δυνατό χτύπημα. Το έσπασαν γρήγορα και όπως ήταν μεταφέροντας στο καρότσι που είχαν φέρει ένας από αυτούς κοίταξε πίσω μας όλους και είπε «Μην αφήνετε ίχνος».

Μετά την εξαφάνιση του μονόλιθου στη Γιούτα, ένα δεύτερο ανακαλύφθηκε στο λόφο Batca Doamnei στην πόλη Piatra Neamt στη Ρουμανία στις 30 Νοεμβρίου. Αυτός ο μονόλιθος εξαφανίστηκε αργότερα, ωστόσο, δεν υπάρχει καμία εξήγηση σχετικά με αυτήν την εξαφάνιση.

Τώρα, ένας τρίτος μυστηριώδης μονόλιθος εμφανίστηκε στην κορυφή του βουνού Pine στο Atascadero της Καλιφόρνια. "Ο οβελίσκος τριών όψεων φάνηκε να είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτο ατσάλι, ύψους 10 ποδιών και πλάτους 18 ίντσες. Το αντικείμενο συγκολλήθηκε μαζί σε κάθε γωνία, με πριτσίνια να συνδέουν τα πλαϊνά πάνελ σε ένα πιθανό χαλύβδινο πλαίσιο μέσα", ανέφερε το Atascadero News. . Επίσης, σε αντίθεση με τον μονόλιθο στη Γιούτα, ο μονόλιθος της Καλιφόρνιας ήταν προφανώς «λίγο ασταθής».

Ποιοι είναι οι πιθανοί λόγοι πίσω από τις μυστηριώδεις εμφανίσεις αυτών των μονόλιθων; Υπάρχουν τρεις θεωρίες πίσω από τις μυστηριώδεις εμφανίσεις των μονόλιθων στη Γιούτα, τη Ρουμανία και την Καλιφόρνια.

Η πρώτη και πιο δημοφιλής θεωρία των netizens είναι ότι αυτοί οι μονόλιθοι είναι στην πραγματικότητα αντικείμενα που αφήνονται στη γη από έναν εξωγήινο αγώνα.

Μια φαινομενικά αξιόπιστη θεωρία δείχνει ότι αυτοί οι μονόλιθοι είναι έργα τέχνης. Το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας της Γιούτα πρότεινε επίσης το ίδιο. Είπε ότι ο μονόλιθος είναι ξεκάθαρα "τέχνη εγκατάστασης κάποιου, ή απόπειρα σε αυτό". Πιθανώς, αυτά τα έργα τέχνης θα μπορούσαν να είχαν δημιουργηθεί και να εγκατασταθεί στη φλέβα του Κινήματος της Γης Τέχνης (Land Art) που εμφανίστηκε στις δεκαετίες του 1960 και του 70. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κίνημα διαμαρτυρήθηκε ενάντια στην «αδίστακτη εμπορευματοποίηση» της τέχνης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είχε επίσης αποκτήσει δυναμική στη Μεγάλη Βρετανία και σε πολλές άλλες χώρες.

Η τρίτη θεωρία είναι ότι αυτοί οι μονόλιθοι είναι μια φάρσα όπως οι κύκλοι καλλιέργειας ή τα γεωμετρικά σχέδια που άρχισαν μυστηριωδώς να εμφανίζονται σε χωράφια στην Αγγλία τη δεκαετία του 1970. Υπήρχαν επίσης πολλές θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την εμφάνιση των καλλιεργητικών κύκλων, ωστόσο, το μυστήριο λύθηκε το 1987.

"Οι απατεώνες που πέρασαν 10 χρόνια για να τους φτιάξουν τη δεκαετία του '70 και του '80 αποκαλύφθηκε ότι ήταν ο Dave Chorley, από το Winchester στο Hampshire, και ο φίλος του Ντουγκ Μπόουερ. Το ζευγάρι ταξίδεψε στην εξοχή το βράδυ χρησιμοποιώντας σανίδα και ένα κομμάτι σχοινί για να κάνει τα περίεργα σχήματα, που εμφανίστηκαν σε όλο το Wiltshire και το Hampshire, "ανέφερε μια έκθεση του BBC.

Εν τω μεταξύ, η εμφάνιση (και εξαφάνιση) αυτών των μονόλιθων παραμένει ένα τεράστιο μυστήριο.